Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

06.03.2013 10415

BİLİŞİM ALANI VE GELECEĞİMİZ

             Değişen dünya koşulları ve sürekli gelişen teknolojiyle artık dijital bir çağda yaşadığımız reddedilemez bir gerçek. Bilgisayarın icadından beri süregelen yıllarda birden çok yazılım dili geliştirildi ve geliştirilmeye devam ediliyor. Bu yazılımlar şu an kullandığımız bir çok şeyin yaratıcılarıdır. Günümüzde yazılım geleceğin mesleklerinden ve işlerinden biri sayılmaktadır. Her yıl inanılmaz bir hızla gelişen teknoloji hayatımıza girmeye devam ederken yazılım ve kodlamanın öenmi de artmaktadır. 


25-04-2022

 

        Bilişim Teknolojileri (BT), yalnızca bilgisayar sistemlerinin kurulması ve yazılımların yapılandırılması ile sınırlı bir alan değildir. BT, güncel bir bakışla; bilgisayar donanımı, yazılımı, bilgisayar ağları, iletişim teknolojileri, bu alanda yetişmiş insan gücü, prosedürler, internet, intranet ve iletişim araçları gibi çok sayıda bileşene sahiptir.

      Bilişim sektörü, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemiz içinde gözde sektörlerin başında gelmektedir. Dünya da ve ülkemizde şirketler kurumsallaşma yolunda gittikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da arttacaktır. Bilişim Teknolojileri alanında işini iyi yapan ve gerekli donanımlara sahip insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Mesleği, Bilişim alanı ile yakınlığı bulunmayan kişiler dahil ihtiyaçtan dolayı bilişim alanına yönelmeye başlamışlardır. Ancak doğru olan bu alanın içinden, temelinden bu yeterliklere sahip insanlar yetiştirmektir. Gelecekte de Bilişim Teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edeceğinden bilişim alanında yeterli ve donanımlı bireyler yetiştirmek bu sektörün ilerlemesi için gereklidir.

 

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI DALLARI

  •               Yazılım Geliştirme 
  •              Ağ Sistemleri ve Siber Güvenlik

 

OKULUMUZDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

     Bölümüzde Yazılım Geliştirme dalı bulunmaktadır.

     Bölümümüze ait 1 adet 20+1, 1 adet 25+1 Bilgisayar Laboratuvarı bulunmaktadır.

     Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencileri alan eğitimlerini 4 yılda bitirmekte ve bu süre sonunda teknisyen ünvanı almaktadır.