Avrupa Ortaklı e-Twinning Projemizin Sonuna Geldik

Avrupa Ortaklı e-Twinning Projemizin Sonuna Geldik

25.04.2024 49

Avrupa Ortaklı e-Twinning Projemizin Sonuna Geldik

Son zamanlarda gençler arasında spor içecekleri ve enerji içeceklerine olan ilgi, reklam kampanyaları ve sosyal medyanın etkisiyle hızla artmaktadır.Bilimsel araştırmalar, bu içeceklerin kafein ve şeker içeriği nedeniyle uzun vadeli sağlık sorunlarına yol açabileceğini ortaya koymaktadır. Bu projenin amacı, gençlerin bu içeceklerin içeriğini, etkilerini ve sağlık üzerindeki potansiyel sonuçlarını anlamalarına yardımcı olmak ve bilinçli kararlar almalarını teşvik etmektir.

Okulumuz Kimya Öğretmenlerinden Mürvet Tümenci’nin 12.sınıf öğrencilerinden oluşan bir grupla yürüttüğü bu projede öğrencilerimiz  kimya deneyleri yaparak bu içecekleri analiz ettiler ve bazı bileşenlerinin (örneğin şeker, kafein, pH) sağlık üzerindeki etkisini incelediler.

Örnek deney raporlarımızdan birini incelemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

https://school-education.ec.europa.eu/tr/etwinning/projects/sports-and-energy-drinks-side-effects-health/twinspace/pages/caffeine

Çalışmalarına ilişkin öğrendiklerini sizinle paylaşmak için proje ortağı okulların öğrencileriyle ortak bir ürün (İngilizce olarak 3 hikâye) yazdılar. Bu hikayelere ulaşmak aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Keyifli okumalar!

https://forms.gle/AmYt9DSn33HopW2eA